top of page

Naïef neuken

We zijn allemaal wel in voor een spelletje of een gokje. Ook ik ben niet vies van een avondje in het casino, om te kijken op welk cijfertje de bal in het roulettewiel stopt. Roulette is een kansspel – maar al is de afloop niet te voor-spellen, het lijkt evident dat de dood er niet op volgt. Hoe anders is dat bij de Russische variant, waarbij je leven op het spel staat door een geladen pistool. En nu is er een nog spannender equivalent: Russisch roulette-seks.Tekst /// Ernst Spaans

Beeld /// Josia Brüggen


Russisch Roulette-seks heeft verschillende betekenissen. Allereerst wordt onbeschermde seks in slang vaak zo genoemd. Tevens wordt er online aan deze term gerefereerd wanneer men zes condooms koopt – in een daarvan een gaatje maakt – dit zestal in een bak gooit en dan op de gok een condoom eruit pakt om al dan niet beschermde seks te hebben. U zou zeggen dat dit al een vrij bizarre vorm van opzettelijke roekeloosheid is. Valt mee: leest u verder zou ik zeggen.


Ejaculatieverzekering

In Japan heeft men kennisgemaakt met het fenomeen dat Russisch roulette-seks heet. Hier staat het ook wel te boek als ‘orgieroulette’. Het gaat als volgt in zijn werk: schoolmeisjes van een jaar of zestien nodigen leeftijdsgenootjes uit op hun studentenkamer of, wanneer hun ouders weg zijn, in hun ouderlijk huis. Daar gebeurt het: jongens en meisjes hebben onveilige groepsseks met elkaar. De ongewenste gevolgen die onveilige seks met zich mee zou brengen, brengt ook hier een enorme kick met zich mee. Een meisje geeft in de Manaichi Shimbun, een van de grotere nieuwsbladen van Japan, aan ‘graag een keer te participeren, maar wel bang te zijn’: bang voor de gevolgen van de onveilige seks – en dan voornamelijk om zwanger te raken.


De angst is begrijpelijk en niet onoverkoombaar. Toch is er voor de meisjes een oplossing indien ze ongewenst zwanger raken. Om mee te doen met dit bizarre seksfestijn betalen de deelnemers namelijk 5000 yen, omgerekend ongeveer vijftig euro. Dit geld wordt niet alleen gevraagd voor de organisator of voor de mogelijke drank en drugs die aanwezig zijn op het seksfeest, maar voornamelijk om de abortusbehandelingen van de ongewenst zwanger geraakte meisjes mee te betalen. ‘Ik ben bang zwanger te worden, maar zolang het eruit wordt gehaald is het prima’, stelt een frequente deelneemster van de orgieroulette in de Japanse krant. Ze is ervan overtuigd dat ze het sperma van de jongen er ook altijd nog uit kan schrapen: ‘Ik draag altijd een plastic koffielepeltje op zak.’


Gokje wagen?

Het kan nog gekker. In Rusland en Oost-Europa zijn het geen schooljongens en meisjes die wellicht onder het mom – je bent jong en je wilt wat – er een wat vreemde vorm van groepsseks op nahouden. Het zijn mannen die onder het motto no clothes, no condoms, no hiv-discussion seks met elkaar hebben, zo rapporteren The Mirror en The Daily Star. Groepsseks waarbij een van de personen besmet is met het hiv-virus is de Oostblokversie van deze sekstrend. Bij Russisch roulette-seks in deze vari-ant gaat het veelal om gay men die in grootschalige seksfeesten participeren waar dit idee niet voor controverse zorgt.

Hoewel ik spreek over een hedendaagse trend zijn er al media uit de Verenigde Staten die sinds 1999 schrijven over Russisch roulette-seks in deze vorm. Zoals de San Francisco Gate, die destijds schreef over een opkomende sekshype en medische alarmbellen liet afgaan. Ook anno nu slaan artsen alarm. Zij stellen dat er op een onverantwoorde wijze met een ziekte als aids wordt omgesprongen. Twee decennia na de eerste aidsepidemie zijn artsen bang voor opnieuw veel slachtoffers van deze dodelijke ziekte. Hoewel aids vandaag de dag behandeld kan worden tot chronische ziekte, is het in de landen waar deze extreme variant wordt uitgeoefend, nog altijd een dodelijke ziekte. Waar de Oostblokstijl van deze seks zijn oorsprong vindt, is volgens een Servische stripper niet helemaal duidelijk: ‘Slovenië ofwel Servië’, zo staat er geschreven in The Mirror en The Daily Star.


Zo ziet u maar dat het niet zo vanzelfsprekend is dat men genoegen neemt met de spanning die seks gewoonlijk al met zich meebrengt. Het lijkt alsof mensen altijd meer en spannender willen voor een extra kick of rush tijdens het liefdesspel. Denk hier nog eens aan wanneer u weer tussen de lakens duikt en probeert u meer dan anders te genieten. Als is het maar vanwege het feit dat u deze doorgeslagen methoden niet nodig heeft om het naar uw zin te hebben. Koester en cultiveer de niet-levensbedreigende spanning die bij fijne intimiteit komt kijken.

1 view0 comments

Related Posts

See All

Kommentare


bottom of page