top of page

Binnen drie uur in een andere cultuur

Lotje van den Dungen


Deze kerstvakantie heb ik geen gevulde kalkoen naar binnen proberen te werken, geen cadeaus in- of uitgepakt en ben ik niet met mijn moeder naar de kerstmarkt van Breda gegaan om glühwein te drinken. In plaats daarvan liep ik over een dagelijkse Marokkaanse markt in de oude binnenstad, de medina, van Fez. Hoewel ik vaker heb gevlogen, verbaasde het me toch hoe ik me binnen 3 uur niet alleen bevond op een ander continent, maar ook in een totaal andere cultuur. Ik vond Fez een prachtige stad met vriendelijke mensen. De foto’s hieronder zijn beelden van de medina van Fez. Sommige beelden zal men wellicht als vies ervaren, sommigen als grappig en sommige marktkramen lijken gedoemd te falen. Maar voor de mensen daar is dit het dagelijks leven, een gewone marktdag in Marokko. Ik wil hier even de activistische antropoloog uithangen: laten we meer om ons heen kijken naar dagelijkse dingen en ze niet bestempelen als groots of klein, als vies of schoon of als raar of normaal.0 views0 comments

Comments


bottom of page